IDÉZETEK


Felhívás


Tegyünk együtt a forrásvizeink védelméért.


A Gyermekekkel a Természetért Egyesület felhívást tesz közzé, a Források Világnapja (május 19.) alkalmából a forrásaink környezetének megtisztítására.
A felhíváshoz csatlakozhat minden természetet szerető család, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolai osztályok, egyesületek, környezetükért tenni akaró emberek oly módon, hogy szerveznek egy „forrástisztítási túrát” (vagy csatlakozzon már meglévőhöz), a forrás környezetének megtisztítására.
 
A kezdeményezés célja
Magyarország páratlanul gazdag folyóvizekben és vizesélőhelyekben, ami nemcsak hazai - nemzetközi szinten is figyelmet érdemel.
A Gyermekekkel a Természetért Egyesület tagjai számára prioritást élvez a forrásvizek védelme.
Az idén éppen azért szeretnénk országos akciót, és hívunk egy közös cselekvésre, hogy minél hangosabban felhívjuk a figyelmet éltető vizeink védelmére.
Mutassuk meg, hogy mennyire fontos nekünk vizeink védelme!

Hogyan csatlakozhatsz?

  • Jelentkezz május 10-ig a forrasvizorzok@gmail.com e-mail címen. Írd meg, mikor (2022. május 13. és 22.között) melyik település melyik forrás környezetét (szükség esetén! a forrást) kívánjátok megtisztítani.
     Az egyesület honlapján és facebook-oldalán folyamatosan közzétesszük a kiválasztott források és jelentkezők nevét.
  • A választott időpontban keressétek fel a forrást és nagy figyelemmel körültekintéssel végezzétek el a tisztítást. Kérjük, hogy a tisztítás előtt, közben és után is készítsetek fényképeket!
  • Május 28-ig várja az egyesület a fényképes élménybeszámolókat, melyeket szintén megoszt a honlapján, valamint facebook-oldalán.


Jelntkezhetsz az egyesület tagjaihoz is. (vagy az egyesület Facebook oldalán közzétett jelentkezők valamelyikéhez), de jelentkezhetsz önállóan is.Várunk mindenkit szeretettel.

Gyermekekkel a Természetért Egyesület
ForrásVízŐrzők Csapata
emial: forrsasvizorzok@gmail.comSIKEREINK

Támogatóink és Partnereink segítségével, támogatásával sikerülhetett Szurdokpüspöki határában lévö Delelö kút néven ismert forrás kitakarítása, támfal felújítása, és pihenöhely kialakítása.

Delelő kút
Delelő kút
Delelő kút
Delelő kút

Szurdokpüspöki 2012.09.

Több kép itt


Szurdokpüspökiben a helyi önkormányzat és az Egererdő Zrt. együttműködésével egy rendezvény keretei között létrehoztuk a Források Napját

Források napja
Források napja
Források napja
Források napja

Szurdokpüspöki 2013.05.18.

Több kép itt

A Források napjáról bővebben itt