IDÉZET

Programok

Tegyünk együtt a forrásvizeink védelméért.


Kössük össze a kellemest a hasznossal! Kiránduljunk a természetbe és mutassuk meg, hogy mennyire fontos nekünk vizeink védelme.

A Gyermekekkel a Természetért Egyesület tagjai a Források Világnapja (május 19.) alkalmából 2016.05.22-én a Sztaravoda forrás (Szentendre), és környéke, valamint 2016.05.21-én a Kutaszó Forrás (Szentjakabfa) környezetének megtisztítására hív minden természetet szerető családot, baráti társaságokat, munkahelyi közösségeket, iskolai osztályokat, egyesületeket, környezetükért tenni akaró embereket.
Csatlakozz hozzánk (vagy az egyesület Facebook oldalán közzétett jelentkezők valamelyikéhez), de jelentkezhetsz önállóan is.

Jelentkezésedet május 10-ig a forrasvizorzok@gmail.com e-mail címen várjuk.

Mutassuk meg, hogy mennyire fontos nekünk vizeink védelme!


A felhívásról bővebben ITT


Danubius Családi Zöld Nap


2016. május 22, vasárnap 10 órától ismét részt veszünk a Danubius Családi Zöld Nap programjain!

Várunk minden korosztályt a zöldbe egy ismeretterjesztő és szórakoztató családi időtöltésre!
A programok ingyenesek. Részletek

A Családi Zöld Nap szervezője a Danubius Hotels Group.


Norvégminta fesztivál


2015. június 27-én 10 órától részt veszünk a Norvégminta fesztiválon!
A fesztiválon közel nyolcvan, eltérő területen dolgozó szervezet munkáját ismerhetjük meg. A beszélgetések, gyerekprogramok, kiállítások, színházi előadások, koncertek, városi séták, vetítések és játékok között mindenki megtalálhatja, ami érdekli, függetlenül attól, hogy hány éves, honnan érkezik, és milyen nehézségek és örömök jellemzik mindennapjait. A civil szervezetek és munkájuk épp olyan sokszínű, mint a társadalom, amelyben élünk. Most bárki megkérdezheti, kipróbálhatja, elkészítheti, végigjárhatja, megnézheti, eljátszhatja, megvitathatja mindazt, amire máskor nem nyílik lehetőség. A hazai civilek mellett, több, mint 10 ország képviselteti magát ezen a két napon.
A programok ingyenesek, de a résztvevő civil szervezetek adományokat elfogadnak.

A műsorváltozás jogát a szervezők fenntartják!

A fesztivál szervezője a Norvég Civil Támogatási Alap.

Mindenkit várunk szeretettel!!WWF Nagy Ugrás 2015


A WWF felhívást tett közzé, július 12-én 15 órakor egy nagy, közös csobbanásra.

A Nagy Ugrás az ember és a természetes környezet közötti harmónia újraélesztésének Európai kezdeményezése. Európa szerte több mint 500 helyszínen, százezrek ugranak egyszerre a folyók, tavak vizébe, hogy így hívják fel a figyelmet éltető vizeinkre.
"Magyarország páratlanul gazdag folyóvizekben és vizes élőhelyekben, ami nemcsak hazai, - nemzetközi szinten is figyelmet érdemel. Az idén éppen azért szeretnénk országos akciót, hogy a csobbanás minél hangosabban hirdesse az édesvíz és a vízhez kötődő természeti értékek fontosságát."
Magyarországon is ünnepelték már a vizeinket ezzel a különleges eseménnyel. Idén azonban a WWF Magyarország nemcsak feléleszti, de ki is terjeszti a vízbe ugrás ünnepét!

Mi is csatlakozunk ehhez a kezdeményezéshez.
Ha te is szeretnél velünk csobbanni akkor várjuk jelentkezésedet: gyermekekkelatermeszetert@gmail.com

Aki elkötelezettséget érez a természetvédelem iránt, céljainkkal egyetért, és szeretne aktívan részt venni munkánkban, vagy akár pártoló tagként, támogatóként segítené Egyesületünket, keressen minket!


FELAJÁNLÁSA

SZURDOKPÜSPÖKI
A FORRÁSOK FALUJA


Nagyításhoz klikkeljen a képre